Novinky

        • OZNAM!!!
          • OZNAM!!!

          • Vážení rodičia,

            od pondelka 13.9. 2021 je náš okres podľa Covid automatu v červenej fáze – v stupni ohrozenia. Z Vyhlášky č. 237 ÚVZ SR vyplýva, podľa § 48 ods. 4 písmeno r) zákona 355/2007 Z. z., povinnosť nosiť v interiéroch budov a teda aj škôl, na prekrytie horných dýchacích ciest, respirátor FFP2 resp. KN 95.

            Z uvedeného vyplýva, že rodič pri návšteve školy musí použiť respirátor FFP2 resp. KN 95.

            Za pochopenie Ďakujeme.

        • Prevádzka materskej školy v školskom roku 2021/2022
          • Prevádzka materskej školy v školskom roku 2021/2022

          • Organizácia prevádzky v materskej škole sa riadi Školským semaforom, vydaným MŠVVaŠ SR na základe platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok a opatrení a rozhodnutí ÚVZ SR.

            Aktuálna verzia: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

             

            Výchovno-vzdelávacia činnosť materskej školy bude prebiehať v 4 oddeleniach, bez rannej a poobednej zbernej triedy od 6:30 do 16:30 hod.

             

            Ranný filter sa vykonáva podľa §24 ods. 9 písm. a), b) zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

            Rodič (zákonný zástupca) má povolený vstup do materskej školy len na nevyhnutný čas pri odovzdaní a vyzdvihnutí dieťaťa.

            Materská škola má zverejnený oznam o podmienkach vstupu externých osôb do materskej školy na vchodových dverách.

            Neuskutočňujú sa alebo sa uskutočňujú bez premiešavania detí z tried a rodičov:

            aktivity podľa § 28 ods. 16, § 30 ods. 7 a § 33 ods. 12 školského zákona najmä:

            • výlety a exkurzie,
            • športové výcviky a školské športové súťaže,
            • dni otvorených dverí,
            • besiedky,
            • rodičovské združenia,
            • plavecké výcviky.

            Zákonný zástupca

            1. Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            2. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky materskej školy na obdobie školského roku 2021/2022.
            3. Odovzdáva dieťa pedagogickému zamestnancovi materskej školy.
            4. Odosiela cez Edupage - Žiadosti/Vyhlásenia (prípadne v papierovej forme) pri prvom nástupe, teda 02.09.2021 (nový školský rok) a po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) Vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa. Vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa.pdf  (Vyhlásenie v Edupage bude aktivované 31.08.2021)
            5. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezpríznakovosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.
            6. Rodič dieťaťa, ktoré plní povinné predškolské vzdelávanie (predškoláci), musí vždy ospravedlňovať neúčasť dieťaťa na predškolskom vzdelávaní triednej učiteľke.
            7. V prípade, že je u dieťaťa podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triednu učiteľku alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia. Povinnosťou rodiča je aj bezodkladne nahlásenie karantény materskej škole, ak bola dieťaťu nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Za týchto podmienok nemôže dieťa navštevovať materskú školu.
            8. V prípade, že je u dieťaťa potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triednu učiteľku alebo riaditeľa školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty dieťaťa za 2 dni pred jeho testovaním.
            9. Dieťa v materskej škole má výnimku z nosenia rúšok.
            10. Dieťa má výnimku z karantény ak rodič zašle cez Edupage Oznámenie o výnimke z karantény za dieťa – prekonanie ochorenia COVID – 19 v období pred nie viac ako 180 dňami a nevyskytujú sa u neho klinické príznaky ochorenia. Oznámenie o výnimke.pdf (Oznámenie v Edupage bude aktivované 31.08.2021)

             Mgr. Juraj Jarkuliš

            riaditeľ školy

             

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe Regionálneho Covid automatu je okres Poprad od 16.8.2021 v stupni ostražitosti (oranžová farba). Z tohto dôvodu prosíme rodičov detí, ktoré nastúpia do materskej školy v pondelok 16.8.2021, aby odoslali cez Edupage  „Vyhlásenie o bezpríznakovosti“ a spravili to vždy po prerušení dochádzky dieťaťa, ktoré trvá viac ako tri dni vrátane víkendov a sviatkov.

            Za porozumenie ďakujeme.

            Mgr. Juraj Jarkuliš

            riaditeľ ZŠ s MŠ

        • Stravovanie 2021/22
          • Stravovanie 2021/22

          • Vážení rodičia,

            od 01.08.2021 nadobudli účinnosť nové právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov a tie prinášajú zmeny v poskytovaní dotácie na stravu.

            Nárok na poskytnutie dotácie na stravu majú:

             

            1. deti, ktoré navštevujú MŠ alebo ZŠ a žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len „dieťa v HN“) alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „dieťa v ŽM“) - v zmysle § 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciách;
            2. deti, ktoré navštevujú posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žijú v domácnosti, v ktorej si ani jeden zákonný zástupca neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, (ďalej len „deti bez daňového bonusu), túto skutočnosť rodič podľa § 4 ods. 4 preukazuje zriaďovateľovi školy (Obci Spišská Teplica) čestným vyhlásenímV prípade ak sa na dieťa poskytuje dotácia na stravu z titulu neuplatnia si tohto zvýšeného daňového bonusu, rodič nemá nárok ani na základný daňový bonus.

            Zákonných zástupcov upozorňujeme, že k poskytnutiu dotácií na stravu je nevyhnutné najneskôr do 09.08.2021 obci predložiť jedno z nasledujúcich tlačív:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
            • čestné vyhlásenie zákonných zástupcov o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.

            Čestné vyhlásenie zákonných zástupcov o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa si môžete prísť vypísať na prvý kontakt Obce Spišská Teplica, v nasledujúcich pracovných dňoch od 5. augusta do 9. augusta 2021 v čase:

            Štvrtok                             od 7:30         do 15:30
            Piatok                              od 7:30         do 13:30

            Pondelok                          od 7:30         do 15:30                

             

            Ďakujeme.

            Mgr. Juraj Jarkuliš
            riaditeľ ZŠ s MŠ

             

             

        • LOGOPÉDIA v šk. roku 2021/2022
          • LOGOPÉDIA v šk. roku 2021/2022

          •  Vážení rodičia!

                        V školskom roku 2021/2022 bude v priestoroch MŠ opäť prebiehať logopédia.

            Vaše dieťa môže navštevovať skupinovú a zároveň aj individuálnu formu, podľa rozhodnutia rodiča.

                        Skupinová forma bude realizovaná jeden deň v týždni v dopoludňajších hodinách.

            V predškolskom veku je zameraná na rozvoj fonematického uvedomovania - metodika podľa Eľkonina, odporúčaná je všetkým deťom.

            U mladších detí ( najmenej 4 ročné) bude zameraná na poznávanie hlások slovenského jazyka a ich správnej artikulácie, je odporúčaná tým deťom, ktoré ešte nemajú osvojené všetky hlásky, prípadne ich vyslovujú nesprávne. 

                        Individuálna logopedická starostlivosť bude možná len s účasťou rodiča, na základe telefonického objednania a to v deň, keď v MŠ prebieha skupinová terapia.

             

                        Pre zaradenie dieťaťa je potrebné nahlásiť záujem u pani učiteľky. Pre nové deti je potrebné vypísať žiadosť o logopedickú diagnostiku, najneskôr do  25.6.2021. Pre dieťa, ktoré logopédiu navštevovalo v šk.roku 2020/2021 stačí zapísať sa do zoznamu v triede.

            Prajem vám bezstarostné prežitie letných prázdnin a na deti  aj Vás sa teším v septembri.

            Ziadot_o_logop.diagnostiku.pdf
            Ziadot_o_logop.diagnostiku.docx

                                                                                                                                        Mgr. Michaela Pinteková
                                                                                                                                                        logopédka
                                                                                                                                                 SCŠPPaP Huncovce

        • Informácie k prevádzke MŠ počas letných prázdnin
          • Informácie k prevádzke MŠ počas letných prázdnin

          • Milí rodičia,

            na základe prieskumu záujmu o prevádzku MŠ počas letných školských prázdnin, bolo zriaďovateľom materskej školy rozhodnuté, že prevádzka MŠ bude v termínoch od 1.7 do 16.7. 2021 a od 16.8 do 31.8.2021. Prevádzka bude otvorená pre všetky deti. Na základe prieskumu budú vytvorené zatiaľ dve  skupiny  (dve triedy). Počet detí v skupine bude upravovaný vždy v pondelok. Skupiny sa v priebehu týždňa nebudú meniť.


            Mgr. Juraj Jarkuliš

            riaditeľ ZŠ s MŠ

        • Testovanie č.11
          • Testovanie č.11

          • !POZOR ZMENA!

            TESTOVANIE V NAŠEJ MOM SA MENÍ

             V predošlých týždňoch sme umožnili testovať sa v našej škole aj širšej verejnosti, ak bola voľná kapacita.  Naša MOM však vznikla prioritne pre potreby školy a školských zariadení, čiže testovanie zamestnancov, rodičov a žiakov. Keďže od pondelka 19.4. nastupujú do školy žiaci končiacich ročníkov, musíme uprednostniť našich žiakov a rodičov, ktorí sa v predošlom období netestovali. Z tohto dôvodu žiadame, aby osoby, ktoré nepatria do týchto kategórií využili iné testovacie miesto a neobsadzovali termíny našim rodičom, či žiakom. Radi sme vám pomohli v predošlých týždňoch no naše potreby a možnosti  sa zmenili. Prosíme vás rešpektujte to. Žiaľ rezervácie osôb, ktoré nespadajú do nášho zoznamu budeme musieť zrušiť.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Sobotné testovanie č. 11

            24.04.2021

            rezervačný systém bude spustený

            od pondelka (19.04.2021 - 10:00) do piatku (23.04.2021 - 10:00 hod.)

             

            Zamestnanci ZŠ s MŠ (9:30- 10:30)

            https://www.supersaas.sk/schedule/rezervacieada/Testovanie_zamestnanci_ZS_s_MS

             

            Žiaci a rodičia (10:30 - 12:30)

            https://www.supersaas.sk/schedule/rezervacieada/TESTOVANIE

             

            V prípade zmeny času, vymazania, opravy nás prosím kontaktujte

            (e-mailom: zsms.spteplica@gmail.com)

        • Testovanie č. 10
          • Testovanie č. 10

          • !POZOR ZMENA!

            TESTOVANIE V NAŠEJ MOM SA MENÍ

             V predošlých týždňoch sme umožnili testovať sa v našej škole aj širšej verejnosti, ak bola voľná kapacita.  Naša MOM však vznikla prioritne pre potreby školy a školských zariadení, čiže testovanie zamestnancov, rodičov a žiakov. Keďže od pondelka 19.4. nastupujú do školy žiaci končiacich ročníkov, musíme uprednostniť našich žiakov a rodičov, ktorí sa v predošlom období netestovali. Z tohto dôvodu žiadame, aby osoby, ktoré nepatria do týchto kategórií využili iné testovacie miesto a neobsadzovali termíny našim rodičom, či žiakom. Radi sme vám pomohli v predošlých týždňoch no naše potreby a možnosti  sa zmenili. Prosíme vás rešpektujte to. Žiaľ rezervácie osôb, ktoré nespadajú do nášho zoznamu budeme musieť zrušiť.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Sobotné testovanie č. 10

            17.04.2021

            rezervačný systém je spustený

            od stredy (14.04.2021 - 10:00) do piatku (16.04.2021 - 10:00 hod.)

             

            Zamestnanci ZŠ s MŠ (9:30- 10:30)

            https://www.supersaas.sk/schedule/rezervacieada/Testovanie_zamestnanci_ZS_s_MS

             

            Rodičia (10:30 - 12:30)

            https://www.supersaas.sk/schedule/rezervacieada/TESTOVANIE

             

            V prípade zmeny času, vymazania, opravy nás prosím kontaktujte

            (e-mailom: zsms.spteplica@gmail.com)

        • Výzva - "Zúbky"
          • Výzva - "Zúbky"

          • Milí naši šikovníci, ďakujeme, že ste sa zapojili do poslednej výzvy v tomto školskom roku a ukázali nám, že o svoje zúbky sa viete starať.

            Dentálna hygiena a krásne zdravé zúbky sú už od detstva veľmi dôležité. Nakreslili, nalepili, vystrihli ste...všetko podľa zadania a vaše krásne práce už zdobia našu Galériu šikovných rúk. Odmeny za šikovnosť vám odovzdali pani učiteľky. Veríme, že drobnosti vám urobili radosť, tak ako nám vaše dielka. 

            Veľká vďaka patrí všetkým vám, čo ste sa do ktorejkoľvek z našich výziev zapojili. Veríme, že sme vám tým aspoň trochu spríjemnili tieto neľahké "covidové" časy a spoločne sme našli zábavu i potešenie pre vaše šikovné ručičky.

            S novými aktivitami sa vidíme niekedy nabudúce... 

            Výbor ZR